- Zainteresowanie Festiwalem wśród wystawców jest ogromne. Zgłosili się niemal wszyscy uczestnicy pierwszej edycji. Będą też nowe, interesujące stoiska. W ich menu znajdzie się kilka nieco bardziej nietypowych dla Łodzi potraw – zapowiadała Anna Plocek z agencji interaktywnej The Program, współorganizatora Festiwalu.
Nowością podczas drugiej edycji festiwalu było m.in. stanowisko z falaflami, czyli orientalnymi kotlecikami z ciecierzycy oraz z popularnymi w Ameryce Południowej epanadas.
Znów można było spróbować jedzenia z food trucków - objazdowych restauracji. Organizatorzy nie ukrywają, że głównym powodem, dla którego znów pojawiły się w Łodzi, była furora jaką zrobiły wśród gości styczniowej edycji festiwalu. Większość z nich przyjechała z Warszawy, serwowały hamburgery, kiełbaski, frytki, oraz słodkie węgierskie ciastka podawane na ciepło.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?