1/6
Tradycyjnie jabłka doprawia się cynamonem. Gdy zmiękną,...
fot. Anna Daniluk

Jabłko do szarlotki

Tradycyjnie jabłka doprawia się cynamonem. Gdy zmiękną, można nimi napełnić słoiki i pasteryzować na zimę.

2/6
Do prażenia warto wybierać twarde jabłka o słodko-kwaśnym...
fot. Anna Daniluk

Jabłka do prażenia

Do prażenia warto wybierać twarde jabłka o słodko-kwaśnym smaku.

3/6
Owoce należy pokroić na średniej wielkości kawałki. Ważne,...
fot. Anna Daniluk

Krojenie jabłek

Owoce należy pokroić na średniej wielkości kawałki. Ważne, aby po uprażeniu jabłka całkowicie się nie rozpadły.

4/6
Prażone jabłka do smaku i do lepszego zakonserwowania można...
fot. Anna Daniluk

Cukier trzcinowy

Prażone jabłka do smaku i do lepszego zakonserwowania można doprawić cukrem. Brązowy cukier nadaje jabłkom karmelowego posmaku.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Sprawdź dzienny horoskop na sobotę 4 maja

Sprawdź dzienny horoskop na sobotę 4 maja

Witaj Maj, 3 Maj, dla Polaków ... . Patriotyczna uroczystość w Sieradzu ZDJĘCIA

Witaj Maj, 3 Maj, dla Polaków ... . Patriotyczna uroczystość w Sieradzu ZDJĘCIA

Viva la Wisła! Wielka bitwa na oprawy w finale Pucharu Polski

Viva la Wisła! Wielka bitwa na oprawy w finale Pucharu Polski

Zobacz również

Viva la Wisła! Wielka bitwa na oprawy w finale Pucharu Polski

Viva la Wisła! Wielka bitwa na oprawy w finale Pucharu Polski

Finanse w maju, jakie będą? Horoskop finansowy dla Ciebie

Finanse w maju, jakie będą? Horoskop finansowy dla Ciebie