1/7
Gotową pastę rybną należy rozsmarować na chlebie i podawać...
fot. Anna Daniluk

Awanturka

Gotową pastę rybną należy rozsmarować na chlebie i podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki. Kliknij obrazek, aby zobaczyć, jak ją przygotować krok po kroku.

2/7
Do zrobienia pasty z ryby i twarogu można wykorzystać...
fot. Anna Daniluk

Szprotki i twaróg

Do zrobienia pasty z ryby i twarogu można wykorzystać szprotki w sosie pomidorowym. Konsystencję pasty rybnej można zmieniać poprzez dolanie zalewy z puszki.

3/7
Dzięki jedzeniu ryb konserwowych można dostarczyć...
fot. Anna Daniluk

Szprotki w sosie pomidorowym

Dzięki jedzeniu ryb konserwowych można dostarczyć organizmowi witaminy A, D i z grupy B, a także białka.

4/7
Szprotki to delikatne ryby, które można łatwo zmiażdżyć...
fot. Anna Daniluk

Łączenie składników

Szprotki to delikatne ryby, które można łatwo zmiażdżyć widelcem. Jeśli chcesz uzyskać jednolitą konsystencję użyj blendera ręcznego.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Barwna, żywa, teatralna bajka o najtrudniejszym z tematów w Teatrze im. S. Jaracza

Barwna, żywa, teatralna bajka o najtrudniejszym z tematów w Teatrze im. S. Jaracza

Świat futbolu. Tak zmieniali swoje powołanie. Piłkarz mnichem, pastorem, księdzem

Świat futbolu. Tak zmieniali swoje powołanie. Piłkarz mnichem, pastorem, księdzem

Hotel Światowit już w gruzach. Co będzie się teraz działo? ZDJĘCIA

Hotel Światowit już w gruzach. Co będzie się teraz działo? ZDJĘCIA

Zobacz również

Najładniejsze kolorowe i kwitnące krzewy do małego ogrodu. Polecam łatwe w uprawie

Najładniejsze kolorowe i kwitnące krzewy do małego ogrodu. Polecam łatwe w uprawie

Dzień analogowy w szkole - jak wyglądały godziny zajęć bez smartfona i internetu?

Dzień analogowy w szkole - jak wyglądały godziny zajęć bez smartfona i internetu?