5/6
Gotowe ciasto warto polukrować. Jeśli jednak wolisz mniej...
fot. Kasia Nowicka

Ciasto z truskawkami i lukrem

Gotowe ciasto warto polukrować. Jeśli jednak wolisz mniej słodkie smaki, to możesz pominąć lukier całkowicie lub jedynie oprószyć ciasto cukrem pudrem.

6/6
Nie mieszaj za mocno i niezbyt intensywnie, tylko do...
fot. Kasia Nowicka

Ciasto truskawkowe na maślance

Nie mieszaj za mocno i niezbyt intensywnie, tylko do połączenia składników. I tu ważna uwaga – nie przesadź! Bez ubijania na szybkich obrotach, nie mikserem, tylko trzepaczką albo dużą łyżką. Dodaj truskawki, przelej do formy i gotowe.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Niezawodne mięsa na grilla. Sprawdź 5 dań, które zachwycą ciebie i gości

Niezawodne mięsa na grilla. Sprawdź 5 dań, które zachwycą ciebie i gości

Polecamy

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Obłędna sałatka z mozzarellą. Jest tak uniwersalna, że można ją zjeść o każdej porze

Obłędna sałatka z mozzarellą. Jest tak uniwersalna, że można ją zjeść o każdej porze