1/9
Bigos z kapusty kiszonej
Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/9
Bigos z kapusty kiszonej. Przepis
Pyszny, sycący i aromatyczny bigos z kiszonej kapusty. Proponuję przygotować go z dodatkiem powideł śliwkowych, które przełamią kwaskowy smak i dodadzą nieco słodyczy.
3/9
Bigos z kapusty kiszonej. Krok 1
Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty kiszonej. Jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją dodatkowo przepłukać. Następnie zalej kapustę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.
4/9
Bigos z kapusty kiszonej. Krok 2
Suszone grzyby dokładnie wypłucz. Zalej je wrzącą wodą i poczekaj chwilę, aż zmiękną. Pokrój i dodaj do kapusty. Przygotuj także mięsne dodatki: kiełbasę obierz ze skórki i pokrój, pokrój także mięso.