Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Bistro Le Grand Montag przy ulicy Piotrkowskiej 78. To już trzeci lokal marki Montag w Łodzi! Zobaczcie zdjęcia i film

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
W nowym Montagu znajdziemy dania typu comfort food przygotowywane na miejscu z wysokiej jakości składników. Więcej na kolejnych zdjęciach
W nowym Montagu znajdziemy dania typu comfort food przygotowywane na miejscu z wysokiej jakości składników. Więcej na kolejnych zdjęciach Krzysztof Szymczak
Przy ulicy Piotrkowskiej powstał trzeci lokal marki Montag. Le Grand Montag zajął miejsce po salonie fryzjerskim, oferuje pieczywo i wysokiej jakości comfort food. Co można w nim zjeść?

Trzeci Montag przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi

Przy ulicy Piotrkowskiej 78 w Łodzi powstało nowe bistro Le Grand Montag. Bistro zajęło duży, frontowy lokal po dawnym salonie fryzjerskim Le Grand, od którego wziął swoją nazwę. W lokalu z dużymi, wychodzącymi na Piotrkowską oknami zmieściła się kuchnia, bar i stoliki.

od 16 lat

To trzeci już lokal konceptu Montag. Pierwszy Montag powstał 10 lat temu w podwórku przy ulicy Piotrkowskiej 107. Początkowo funkcjonował jako piekarnia i kawiarnia specjalizująca się w wypiekach francuskich. Potem pojawiło się pierwsze bistro przy ulicy Piotrkowskiej 111.

Bar Leśny na Widzewie Wschodzie w Łodzi otwarty. Tłumy na otwarciu ZDJĘCIA

To już nas trzeci Montag, w każdym uprawiamy rzemiosło - mówi Jacek Tomczyk, szef Montagu.

Podkreśla, że nowy Montag jest odpowiedzią na potrzeby klientów. Ma nowe menu i oferuje głównie dania typu comfort food, stworzone z bardzo wysokiej jakości składników.

W każdym daniu co najmniej 60-70 proc. składników to produkty ekologiczne. Wiele z nich pochodzi z własnego, ekologicznego gospodarstwa pod Łodzią należącego do właścicieli Montagu, własnej produkcji są m.in. mięso i jaja.

- Uważamy, że karmienie ludzi to odpowiedzialność - podkreśla Tomczyk.

W nowym Montagu możemy kupić na wynos świeże pieczywo, np. chałkę czy chleb razowy w cenie 15 zł za bochenek. Ale głównym polem działalności jest jedzenie serwowane na miejscu. Zgodnie z tradycją Montagu większość dań skomponowanych jest wokół chleba i różnych wypieków.

Zobaczcie galerię zdjęć z nowego Montagu

W nowym Montagu znajdziemy m.in. sultan eggs czyli jaja poche w jogurcie infuzowanym czosnkiem (27 zł), zieloną szakszukę z domową chałką domowym humusem, jalapeno i jajkami (36 zł) i meatballs czyli klopsiki z własnej ekologicznej świnki zapiekane w brioszcze w sosem i serem gouda (45 zł). Na miejscu jest też kawa oraz wybór ciast np. sernik na zimno po 18 zł za kawałek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki