Kurczak teriyaki z fasolką szparagową
Wyrazisty kurczak teriyaki z pyszną fasolką szparagową to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Kliknij galerię i zobacz, jak go przygotować. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Przepis
Przepis na kurczaka teriyaki z fasolką szparagową jest łatwy i szybki do zrobienia. Wystarczy tylko ugotować fasolkę, podsmażyć kurczaka i połączyć z sosem oraz warzywami na jednej patelni. Na kolejnych zdjęciach w galerii zobaczysz, jak przygotowywałam to danie. Serdecznie polecam.
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 1
Na początek przełóż fasolkę do garnka, zalej zimną wodą. Dodaj łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotuj na małym ogniu do ok. 10 minut. Odcedź. Ugotuj także ryż.
Kurczak teriyaki z fasolką szparagową. Krok 2
Filety z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z łyżką sosu teriyaki. Paprykę umyj i pokrój w paski lub kostkę. Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.