1/3
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

2/3
Bób –  kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?
fot. bhofack2/GettyImages
3/3
Bób –  kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?
fot. ALFREDO COSENTINO/123RF
Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Zobacz również

Dworzec Fabryczny pełen pociągów! Zobacz zdjęcia!

Dworzec Fabryczny pełen pociągów! Zobacz zdjęcia!

Zobacz Wiedźmina w bajkach dla dzieci, nawet jeśli się go tam nie spodziewałeś

Zobacz Wiedźmina w bajkach dla dzieci, nawet jeśli się go tam nie spodziewałeś

Polecamy

Co wydarzy się w Twoim życiu w nadchodzącą sobotę i niedzielę? Sprawdź horoskop

Co wydarzy się w Twoim życiu w nadchodzącą sobotę i niedzielę? Sprawdź horoskop

Pościg i strzały na placu Wolności!

Pościg i strzały na placu Wolności!

Horoskop dzienny na sobotę. Spawdź!

Horoskop dzienny na sobotę. Spawdź!