1/3
Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można...
fot. Geo-grafika/Getty Images

Młode ziarna bobu mają dosyć delikatną skórkę, dlatego można jeść je tuż po wyjęciu ze strąków. Warto pamiętać, że w czasie gotowania bób traci 40 proc. cennych witamin oraz minerałów.

2/3
Bób –  kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?
fot. bhofack2/GettyImages
3/3
Bób –  kalorie, właściwości i wartości odżywcze. Jak gotować bób, by nie wzdymał i był miękki? Kto i dlaczego nie powinien go jeść?
fot. ALFREDO COSENTINO/123RF
Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Zobacz również

Yanosik. Majówka 2024 na polskich drogach. Czego możemy się spodziewać?

Yanosik. Majówka 2024 na polskich drogach. Czego możemy się spodziewać?

Maryla Rodowicz mówi o miłości. Jej wybranek serca musiałby być dużo młodszy ZDJĘCIA

Maryla Rodowicz mówi o miłości. Jej wybranek serca musiałby być dużo młodszy ZDJĘCIA

Polecamy

Yanosik. Majówka 2024 na polskich drogach. Czego możemy się spodziewać?

Yanosik. Majówka 2024 na polskich drogach. Czego możemy się spodziewać?

Cała Polska zazdrości Górnikowi Podolskiego. Oto wszystkie powody

Cała Polska zazdrości Górnikowi Podolskiego. Oto wszystkie powody

Zderzenie z udziałem radiowozu policji w środę na ul. Narutowicza w Łodzi ZDJĘCIA

Zderzenie z udziałem radiowozu policji w środę na ul. Narutowicza w Łodzi ZDJĘCIA