Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Burger bez mięsa w polskim McDonald's! Zobacz, jak wygląda wege burger. Wegeburger McDonald's już w Polsce 26.11.2019

mach
Burger wege w McDonald's w Polsce? Dla jednych - koniec świata - inni oczekiwali bezmięsnej kanapki w polskich fast-foodach tej sieci od dawna (bo w Anglii czy Niemczech to standard). Jak wygląda wegebuger drwala po wyjęciu z pudełka?
Burger wege w McDonald's w Polsce? Dla jednych - koniec świata - inni oczekiwali bezmięsnej kanapki w polskich fast-foodach tej sieci od dawna (bo w Anglii czy Niemczech to standard). Jak wygląda wegebuger drwala po wyjęciu z pudełka? mach
Jak wygląda wegebuger? Burger wege w McDonald's w Polsce? Dla jednych - koniec świata - inni oczekiwali bezmięsnej kanapki w polskich fast-foodach tej sieci od dawna (bo w Anglii czy Niemczech to standard). Jak wygląda wegebuger drwala po wyjęciu z pudełka?

Kanapka drwala wege premierowo trafiła do polskiego McDonald's w listopadzie 2019 r. Na zdjęciach reklamowych sieci fast-fastfoodów w bułce mieszczą się dwa kotlety oraz strzępy sałaty (w naszej galerii zdjęć baner przed jednym z łódzkich "maków") A jak całość prezentuje się po wyjęciu z pudełka?

W naszej galerii znalazły się zdjęcia bułki zakupionej w Łodzi w listopadzie 2019 r. Konsystencja pierwszego z bezmięsnych kotletów drwala w wersji wege wskazuje, że jest on najpewniej zrobiony z fasoli. Drugi kotlet to po prostu ser w panierce. W burgerze widać sałatę oraz majonez. McDonald's, w swoich materiałach promocyjnych, deklaruje obecność w tym daniu także prażonej cebulki i wielu przypraw.

CZYTAJ INNE ARTYKUŁY

Ile kosztuje taki wege drwal? Podstawowa wersja to wydatek 15,90 zł, drożej jest w zestawie.
Dla porównania sam wegeburger w McDonald's w Niemczech jest sprzedawany za około 4 euro, zaś w Wielkiej Brytanii - za ok. 3 funty.

Decyzja McDonald's o wprowadzeniu bułki w wersji wege z biznesowego punktu widzenia wcale nie zaskakuje, ponieważ wiele niesieciowych burgerowni - również w Polsce - kusi specjalną ofertą dla unikających mięsa (a nawet w punktach z kebabami kurczaka czy wołowinę można zamienić na jarskie falafele). Zaś koncern w swoich przekazach reklamowych intensywnie kreuje się ostatnio na "lokalną" restaurację.

A co Wy myślicie o takich wege-pomysłach globalnego koncernu?

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki