Zacznijmy od najwyższej półki cenowej, czyli od ryb wędzonych. Wybór jest ogromny - począwszy od egzotycznych - filetu z rekina za 55 zł kg czy ryby maślanej za 85 zł, na które pewnie nie znajdzie się wielu chętnych, aż po mniej wyszukane, ale bardziej swojskie śledzie szprotki, czy słodkowodne, jak np. pstrąg.
Czytaj na kolejnych slajdach
Śledzie wędzone na ciepło i szprotki. Ryby wędzone, choć swoje kosztują, mają wielu zaprzysięgłych smakoszy, dla których cena nie gra roli...
Ceny innych ryb wędzonych - na kolejnym slajdzie.
Niech nikogo nie zmylą niskie kwoty w cenniku - to koszt (jak zresztą napisano) 100 gram ryby, a ryby wędzone czy ich kawałki nie są przecież dzielone na mniejsze porcje.
Na kolejnym slajdzie - coś dla amatorów ryb smażonych
Zupa pomidorowa, chętnie jedzona przez nasze maluchy, to już prawie stała oferta w kartach restauracji i w menu smażalni. Ceny - od 5 do 10 zł. Inne klasyczne polskie zupy też się trafiają, ale rzadziej.