9/16
Przełóż ciasto do blaszki. Wstaw do piekarnika nagrzanego na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 8

Przełóż ciasto do blaszki. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 160 stopni w opcji góra-dół.

10/16
Piecz ciasto około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wbij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 9

Piecz ciasto około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wbij patyczek do szaszłyków w ciasto, a jeśli będzie suchy, to znaczy, że nasz wypiek jest gotowy.

11/16
Wystudzone ciasto udekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 10

Wystudzone ciasto udekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z odrobiną masła.

12/16
Udekoruj wierzch ciasta także orzechami włoskimi.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto z orzechami włoskimi „dziad podlaski”. Krok 11

Udekoruj wierzch ciasta także orzechami włoskimi.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Horoskop tygodniowy do niedzieli 26 maja 2024

Horoskop tygodniowy do niedzieli 26 maja 2024

The Legend of Rock Symphonic w łódzkiej Atlas Arenie

The Legend of Rock Symphonic w łódzkiej Atlas Arenie

Szlak nadziei. Wyboista droga rodziny Orzechów do Polski ZDJĘCIA

Szlak nadziei. Wyboista droga rodziny Orzechów do Polski ZDJĘCIA

Zobacz również

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Biżu Market po raz kolejny w Odlewni przy Piotrkowskiej 217

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD