1/12
Smażony łosoś w maślano-cytrynowym sosie
Łosoś smażony z patelni może być pyszny i soczysty. Sekretem jest masło klarowane. Sprawdź, jak je przygotować i jak usmażyć na nim łososia. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Krok 1. Łosoś smażony na maśle
Filety z łososia pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Odstaw je do lodówki na ok. 30 minut.
3/12
Krok 2. Łosoś smażony na maśle
Łosoś warto doprawić pieprzem cytrynowym. To dostępna w większości sklepów mieszanka pieprzu ze skórką cytryny, która doskonale nadaje się do dań rybnych.
4/12
Krok 3. Łosoś smażony na maśle
Usmaż rybę na maśle klarowanym na złoty kolor. Zdejmij łososia z patelni, dodaj odrobinę masła, sok z cytryny, natkę pietruszki i wymieszaj. Polej takim sosem usmażone filety.