1/4
Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród...
fot. 123rf.com/tobi

Chutney śliwkowy

Domowy chutney warto doprawiać korzennymi przyprawami. Wśród nich są goździki, cynamon, kardamon i czarny pieprz.

2/4
Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula....
fot. pixabay.com/webvilla

Czerwona cebula

Baza do większości sosów typu chutney jest czerwona cebula. Można potraktować chutney z cebuli jako sos sam w sobie. Wtedy nie dodaje się do niego śliwek.

3/4
Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto...
fot. 123rf.com/tashka2000

Ocet jabłkowy

Aby chutney był dłużej przydatny do spożycia warto zakonserwować go dodając do ocet jabłkowy i cukier.

4/4
W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney...
fot. 123rf.com/tashka2000

Chutney z jabłek

W podobny sposób jak chutney ze śliwek można zrobić chutney jabłkowy. Zamiast czerwonej cebuli warto użyć białej i dodać laskę cynamonu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Polecamy

Oto najlepsze memy o Whisky! Międzynarodowy Dzień Whisky zobowiązuje

Oto najlepsze memy o Whisky! Międzynarodowy Dzień Whisky zobowiązuje

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura świętuje 18. urodziny! Przed nami trzy dni koncertów!

Manufaktura świętuje 18. urodziny! Przed nami trzy dni koncertów!

Zobacz również

18. urodziny Manufaktury to także konkursy. Cenne nagrody dla uczestników

18. urodziny Manufaktury to także konkursy. Cenne nagrody dla uczestników

Nowe sklepy i restauracje w Manufakturze. Zobacz co się otworzyło i co się pojawi!

Nowe sklepy i restauracje w Manufakturze. Zobacz co się otworzyło i co się pojawi!