1/13
Pierogi z soczewicą są delikatne i pożywne. Z podsmażoną...
fot. Katarzyna Puczyńska

Te pierogi są pyszne i zdrowe

Pierogi z soczewicą są delikatne i pożywne. Z podsmażoną cebulką smakują wyśmienicie! Zobacz, jak je zrobić.

2/13
Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 1 Ciasto na pierogi

Zacznij od przygotowania ciasta na pierogi:

Przesiej mąkę na stolnicę.
Dodaj szczyptę soli i olej
Następnie dolewaj gorącą wodę i mieszaj ją z mąką np. za pomocą noża.
Ciasto musi być luźne, dlatego początkowo możesz mieć trudność z jego zlepieniem.
Zagniataj, podsypując delikatnie mąką, aż będzie gładkie.
Odstaw ciasto na ok. 20 min pod przykryciem, by gluten zaczął "pracować".

3/13
Soczewicę wypłucz, zalej wodą i ugotuj ( ok. 15 min). Odcedź
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 2

Soczewicę wypłucz, zalej wodą i ugotuj ( ok. 15 min). Odcedź

4/13
Cebule posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 3

Cebule posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Czy kontrowersyjna „Wagina polska” obrażała i znieważała? Jest prawomocny wyrok!

Czy kontrowersyjna „Wagina polska” obrażała i znieważała? Jest prawomocny wyrok!

Teraz bezpłatnie sprawdzisz amortyzatory. Zobacz gdzie!

Teraz bezpłatnie sprawdzisz amortyzatory. Zobacz gdzie!

Horoskop dzienny na jutro 20 kwietnia. Do kogo dziś uśmiechnie się szczęście?

Horoskop dzienny na jutro 20 kwietnia. Do kogo dziś uśmiechnie się szczęście?

Zobacz również

Mamy z córkami na scenie w niezwykłym widowisku Jestem Kobietą

Mamy z córkami na scenie w niezwykłym widowisku Jestem Kobietą

Teraz bezpłatnie sprawdzisz amortyzatory. Zobacz gdzie!

Teraz bezpłatnie sprawdzisz amortyzatory. Zobacz gdzie!