Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Czy białe mięso jest zdrowe? Nie zawsze! Fermowe kurczaki chyba nie. Felieton: Zezem przez kuchnię.

(KZ)
(KZ)
Lekarze namawiający do jedzenia białego mięsa, chyba nie jedli fermowych kurczaków.

Lekarze namawiają do jedzenia białego mięsa, najlepiej drobiowego po to by chronić swój organizm przed nadmiernie wysokim cholesterolem i chorobami serca. Nie wiem, czy wygłaszając taką opinię sprawdzili jaki w polskich sklepach jest drób. Ostatnio kupiłem na szybki obiad udka z kurczaka. Cena szokująco niska, bo kosztowały 4,50 zł za kilogram.

Niestety, bez dużej ilości przypraw, zjeść się ich nie dało. Jaka cena, takie mięso. Nie wiem co producenci drobiu dają do jedzenia fermowym kurczakom, ale na pewno nie jest to coś co poprawia ich smak. Obawiam się, że białe, kurze mięso jest zdrowe tylko z kur wolno żyjących. A takich w sklepach raczej nie ma. Nie oznacza to jednak, ze kupując osiem razy droższą wołowinę poczujemy w ustach tak istotną różnicę. Najsmaczniejsza jest dziczyzna, ale zdemoralizowani hodowlanymi produktami, które są miękkie i delikatne, możemy mieć problem z zaakceptowanim ich wyrazistego smaku i twardości.

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Czy białe mięso jest zdrowe? Nie zawsze! Fermowe kurczaki chyba nie. Felieton: Zezem przez kuchnię. - Express Ilustrowany

Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki