1/12
Przepis na naleśniki szpinakowe
Naleśniki ze szpinakiem pięknie wyglądają i pysznie smakują. Są wyjątkowo delikatne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/12
Przepis na naleśniki szpinakowe? Przepis
Do przygotowania tych naleśników potrzebujesz szpinaku. Najlepiej użyć świeżych liści. Jeśli jednak masz szpinak mrożony, to pamiętaj, by po rozmrożeniu odsączyć go z soków lub poddusić na patelni, by woda odparowała.
3/12
Przepis na naleśniki szpinakowe? Krok 1
Świeży, rozmrożony lub podduszony na patelni szpinak przełóż na sitko, by odcisnąć z niego sok. Następnie przełóż go do miseczki i zalej mlekiem.
4/12
Przepis na naleśniki szpinakowe? Krok 2
Zmiksuj szpinak z mlekiem na gładką masę.