5/9
Indyk w sosie z cukinią i marchewką. Krok 4
Obsmaż mięso na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumieni.
6/9
Indyk w sosie z cukinią i marchewką. Krok 5
Podsmażone plastry indyka przełóż do garnka i zalej wodą. Wlej jej tyle, by zakrywała mięso. Ustaw garnek na małym ogniu.
7/9
Indyk w sosie z cukinią i marchewką. Krok 6
Posiekaj cebulę i podsmaż na patelni, po smażeniu mięsa. Dodaj marchewkę i odciśniętą z nadmiaru wody cukinię. Dodaj podsmażone warzywa do mięsa i duś pod przykryciem około 35 minut.
8/9
Indyk w sosie z cukinią i marchewką. Krok 7
Dopraw sos śmietanką, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut. Podawaj np. z ziemniakami i porcją surówki.