1 z 14
Waniliowe precelki
Wyśmienite waniliowe precelki to doskonały pomysł na słodką przekąskę do kawy czy herbaty. Zobacz, jak je zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 14
Waniliowe precelki. Krok 1
Przygotowanie precelków zacznij od roztarcia drożdży z odrobiną cukru. Po chwili ucierania staną się płynne.
3 z 14
Waniliowe precelki. Krok 2
Kwaśną śmietanę (w temperaturze pokojowej) przełóż do miski. Wlej płynne drożdże i wymieszaj. Odstaw całość na ok. 15 minut, w ciepłe miejsce.
4 z 14
Waniliowe precelki. Krok 2
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę i posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier, wanilię, szczyptę soli i śmietanę z drożdżami. Zagnieć ciasto. Ma być miękkie i elastyczne. Odstaw pod przykryciem na ok. pół godziny.