5/11
Zagnieć krucho-drożdżowe ciasto. Przykryj je folią spożywczą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 4

Zagnieć krucho-drożdżowe ciasto. Przykryj je folią spożywczą lub ściereczką i odstaw na około pół godziny, by podrosło.

6/11
Podrośnięte ciasto podziel na dwie równe części. Przygotuj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 5

Podrośnięte ciasto podziel na dwie równe części. Przygotuj sobie wałek i postaw obok farsz.

7/11
Najpierw rozwałkuj pierwszą część ciasta, podsypując...
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 6

Najpierw rozwałkuj pierwszą część ciasta, podsypując odrobiną mąki pszennej. Podziel je na dwie podłużne części.

8/11
Wzdłuż dłuższego boku ciasta połóż farsz i zwiń jak roladę....
fot. Katarzyna Puczyńska

Paszteciki z mięsem. Krok 7

Wzdłuż dłuższego boku ciasta połóż farsz i zwiń jak roladę. Zrób tak obie części, a następnie przygotuj identycznie odłożoną wcześniej porcję. Powinno wyjść 4 wałki ciasta z farszem. Odstaw na kilka minut, by paszteciki podrosły.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła do świętowania całymi rodzinami

Piękna pogoda zachęciła do świętowania całymi rodzinami

Zobacz również

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym