5/10
Po jednej części każdego prostokąta połóż dwie łyżeczki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 4

Po jednej części każdego prostokąta połóż dwie łyżeczki budyniu i kilka borówek. Drugi bok prostokąta natnij w podłużne pasy.
Roztrzep jajko widelcem i posmaruj nim boki prostokąta, a następnie zlep ciasto, dociskając brzegi widelcem. Możesz to zrobić także palcami, widelec jest tylko po to, by na cieście pojawiły się ozdobne brzegi.

6/10
Połóż ciastka na papierze do pieczenia, posmaruj jajkiem i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 5

Połóż ciastka na papierze do pieczenia, posmaruj jajkiem i piecz ok. 10 min. w 200 stopniach.

7/10
Przygotuj lukier: w miseczce utrzyj cukier puder z sokiem z...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 6

Przygotuj lukier: w miseczce utrzyj cukier puder z sokiem z cytryny, aż nie będziesz wyczuwać cukru, a lukier będzie gładki i lśniący.

8/10
Upieczone ciastka przestudź kilka minut.
fot. Katarzyna Puczyńska

Krok 7

Upieczone ciastka przestudź kilka minut.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Czwarta odsłona MTB Kamieńsk w ostatnią sobotę lipca! Zapisy już trwają

Zostali ekoekspertami i dostali czerwone pelargonie!

Zostali ekoekspertami i dostali czerwone pelargonie!

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zapisy do szkół ponad podstawowych w Łodzi tylko do 21 maja

Zobacz również

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Plenerowe atrakcje w Manufakturze – duża dawka adrenaliny gwarantowana!

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?

Co stanie się z Wodnym Rynkiem w Łodzi?