Festiwal Azjatycki Jemy w Domu 2020 rozpoczęty. Łódzkie restauracje przygotowały azjatyckie dania [MENU, CENA, ZDJĘCIA]

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
Od 1 do 7 czerwca trwa Festiwal Azjatycki Jemy w Domu 2020. W 25 łódzkich restauracjach serwowane są potrawy azjatyckie i inspirowane smakami Azji w stałej, festiwalowej cenie 25 zł za danie. To drugi już festiwal kulinarny w Łodzi w czasie epidemii koronawirusa. Dlatego potrawy dostępne są w opcji na miejscu lub na wynos.

Festiwal Azjatycki Jemy w Domu

Festiwal Azjatycki Jemy w Domu 2020 trwa od poniedziałku (1 czerwca) do niedzieli (7 czerwca). W tym czasie restauracje przygotowują popisowe dania kuchni azjatyckiej oraz potrawy inspirowane azjatyckimi smakami. Wszystkie z nich dostępne będą na wynos, a zdecydowana większość również na miejscu.

Ceny festiwalowych dań są stałe i wynoszą 25 zł. Dodatkowa opłata może być naliczona za dowóz. Wśród propozycji Festiwalu Azjatyckiego Jemy w Domu znajdziemy takie potrawy jak: indyjskie curry, azjatyckie pierożki, chińskie bułeczki, tureckie zapiekanki i libańskie potrawki.

Zobacz na kolejnych slajdach jakie potrawy przygotowano na Festiwal Azjatycki Jemy w Domu 2020.

Warsztaty kulinarne z kuchni indyjskiej, tajwańskiej

Festiwalowi będą towarzyszyły dodatkowe atrakcje, również w wersji online. Warsztaty z kuchni indyjskiej poprowadzi Tapinder Sharma, założyciel restauracji Ganesh, w roli prowadzącej zadebiutuje również Agata Zarębska z Jemy w Łodzi, która w przestrzeni studia Book&Cook ugotuje tajwańską zupę z wołowiną i makaronem. Goście festiwalu dowiedzą się również, jak zaparzyć kawę w azjatyckim stylu, a stylistka Gosia Jakubowską pokaże, jak samodzielnie wykonać artystyczny makijaż japońskiej gejszy. Będzie też konkurs serwisu Głodny.pl, w którym do wygrania będą zaproszenia na festiwalowe dania.

- Łodzianie mogą już teraz odwiedzać lokale, a kuchnia azjatycka cieszy się wyjątkową popularnością, co widać na Piotrkowskiej, dlatego mamy pewność, że Festiwal spotka się z ciepłym odbiorem, a przy okazji będzie kontynuował ideę #wspierajgastro w Łodzi - mówi Piotr Kurzawa, menedżer ulicy Piotrkowskiej.

To drugi już festiwal portalu Jemy w Łodzi przeprowadzony w czasie koronawirusa. W kwietniu pomimo epidemii odbył się Jemy w Domu Burger Fest.

Na miękko czy na twardo? Który sposób gotowania jaj jest lepszy?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie