Zobacz na kolejnych slajdach galerii jakie festiwalowe dania główne przygotowały łódzkie restauracje i ile trzeba za nie zapłacić.
Do niedzieli w Off Piotrkowska Center trwa Hiszpański Weekend. Tamtejsze restauracje serwować będą potrawy i drinki inspirowane kuchnią Półwyspu Iberyjskiego. W sobotę o godz. 19 rozpocznie się taneczna fiesta, a artysta Carlos Callizo wykona mural.
W niedzielę można się wybrać na Księży Młyn, gdzie od godz. 9 do 17 odbędzie się impreza plenerowa „Paryski Montmartre”. Będzie można posłuchać piosenek Edith Piaf, zespołu Samokhin, a także przekąsić coś słodkiego.
Natomiast w środę zaczyna się główna część festiwalu czyli konkurs na najlepszą potrawę/deser/drink festiwalowy. Trwać będzie do przyszłej niedzieli ( 12-16 czerwca). Do spróbowania jest aż 27 dań głównych, 15 deserów oraz osiem koktajli.
Na przykład Szyby i Lustra ( al.Piłsudskiego 14) zaprasza na polędwiczkę w trzech kolorach ze szparagami w cenie 37 zł, a Cukiernia Wasiakowie ( ul. Traugutta 2) proponuje zestaw z czterech porcji lodów i pralinek „Cze_ko_lekcja” w cenie 21 zł za porcję.
Potrawy serwowane są do wyczerpania zapasów. Można przyjść z ulicy, nie ma obowiązku rezerwowania stolików. Cała lista potraw wraz z cenami dostępna jest na stronie internetowej festiwaldobregosmaku.eu.
Instahistorie z VIKI GABOR
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?