Tegoroczny został przygotowany przez organizatorów - portal Jemy w Łodzi oraz Łódzkie Centrum Wydarzeń - w dowozowej formule. - To już czwarty festiwal, który organizujemy w formule z dostawą do domu. Po bardzo udanych Burger Fest, Azja Fest oraz Ramen Festival, pora na pizzę - jedno z ulubionych dań na wynos - mówi Izabella Borowska z Jemy w Łodzi.
Lokale biorące udział w festiwalu przygotowują dania specjalnie na festiwal. Wśród pomysłów są pizza z mleczkiem kokosowym i krewetkami w kokosowym panko, pizza-carbonara z makaronem spaghetti, smażona na głębokim oleju pizza fritta, japońskie okonomiyaki, czy arabski pieróg nadziewany duszonym mięsem i daktylowym sosem. Dostępne będą również opcje wegetariańskie i bezglutenowe, a z prawie 40 dostępnych pizz, osiem będzie w wersji roślinnej. Łodzianie będą mieli okazję spróbować również słodkiej „pizzy”, w której salami i ser wykonano z czekolady, brokuły z kremu maślanego, pomidory z physalis, a wypieczone ranty - z bezy.
Wszystkie dostępne będą na wynos, a znaczna większość również w dostawie, której obszar sięgać będzie poza granice Łodzi. - Festiwalowe pozycje dojadą nie tylko do łodzian, ale i mieszkańców mniejszych miejscowości - dodaje Agata Zarębska z Jemy w Łodzi.
Zobacz w galerii jakie dania przygotowały poszczególne restauracje biorące udział w festiwalu.
Zobacz również
Fotoradary w województwie łódzkim
TOP15 najtańszych domów w województwie łódzkim. Za cenę kawalerki można zamieszkać poza miastem

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?