Fine Dinning Week
Na festiwal autorskie dania przygotowali szefowie kuchni w myśl motywu przewodniego: sezon na polski fine dining. Pięciodaniowe menu zaproponowano w festiwalowej cenie 129 zł za osobę. Rezerwacji można dokonywać online na stronie www.FineDiningWeek.pl.
Jak zapewniają organizatorzy, w trakcie festiwalu można skosztować niedostępnego na co dzień menu degustacyjnego, a obsługa restauracji opowie o potrawach, składnikach i stosowanych technikach. Letnia edycja festiwalu przypada na czas pełni plonów, dlatego w menu gości wiele dań skomponowanych z polskich sezonowych produktów – warzyw, owoców i świeżych ziół z ekologicznych upraw i restauracyjnych ogródków.
- Menu festiwalowe powstało z myślą o wakacyjnych podróżach po naszym kraju. Pragniemy, by za sprawą wspomnianej kulinarnej podróży, goście mieli okazję przenieść się do miejsc, smaków i zapachów, które znają, które pamiętają i które są im z wielu względów bliskie – mówi Arkadiusz Kozłowski, szef kuchni łódzkiej restauracji Quale.
Fine Dinning Week
Festiwal trwa od środy do 13 września w ośmiu regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Każdy pełnoletni gość otrzyma także w prezencie kieliszek Martini Prosecco. W festiwalu wezmą udział takie restauracje jak m.in. łódzkie Quale, Restauracja Alpejska, Restauracja autorska Powidok, Filharmonia Smaku, Tabu Sushi, warszawskie Chianti, krakowska Unicus, trójmiejska Biały Królik czy Mercato w gdańskim Hiltonie, wrocławska Mennicza Fusion, Babinicz w Dworzysku, szczecińska Radisson Renaissance, poznańska Enjoy Restaurant, gliwicka Plado, Dworek New Restaurant z Bielska-Białej.
Instahistorie z VIKI GABOR
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?