1/10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
SZNYCEL Z SALMONELLĄ W BIEDRONCE...
fot. archiwum

SZNYCEL Z SALMONELLĄ W BIEDRONCE
4 marca pożegnał się z życiem handlowym sznycel z fileta z kurczaka ze względu na wykrycie w nim bakterii Salmonella Enteritidis. W wyniku działań Inspekcji Weterynaryjnej wykryto ją w 2 z 5 próbek produktu.
Mięso drobiowe jest co prawda przeznaczone do spożycia po obróbce cieplnej, co minimalizuje ryzyko zakażenia, jednak do przeniesienia bakterii z mięsa na inne powierzchnie wystarczy wcześniejszy kontakt, a także niedostatecznie wysoka temperatura lub zbyt krótki czas obróbki.
Numer partii: 2272003053, 300 g.
Producent: Animex Kutno. Wyprodukowano dla Jeronimo Martins Polska.
Animex Kutno po otrzymaniu informacji o obecności salmonelli w sznyclach wycofał niesprzedana część produktu z rynku, a Powiatowy Lekarz Weterynarii w Kutnie przeprowadził urzędową kontrolę zakładu.

Zobacz również

Co robić w weekend w Łodzi?

Co robić w weekend w Łodzi?

Jaka będzie sobota? Horoskop dzienny na 23 października

Jaka będzie sobota? Horoskop dzienny na 23 października

Polecamy

Przed nami ostatni w tym roku Otylia Swim Cup w Szczecinie

Przed nami ostatni w tym roku Otylia Swim Cup w Szczecinie

Policjanci uratowali kobietę, która chciała popełnić samobójstwo na torach

Policjanci uratowali kobietę, która chciała popełnić samobójstwo na torach

Wypadki podczas pracy zdalnej najczęściej kończą się... śmiercią

Wypadki podczas pracy zdalnej najczęściej kończą się... śmiercią

Dodaj ogłoszenie