MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Gościom nie podają sztućców, sami chodzą z tasakami – już wkrótce otwarcie Reberni w Manufakturze

Matylda Witkowska
Opracowanie:
Pierwszy lokal Reberni otwarty został we Lwowie w budynku, w którym kiedyś pracowali kowale i miecznicy
Pierwszy lokal Reberni otwarty został we Lwowie w budynku, w którym kiedyś pracowali kowale i miecznicy Manufaktura
Na rynku Manufaktury już wkrótce otworzy się nowy gastronomiczny koncept, „Rebernia. Ribs & craft beer”. W lokalu od wielu tygodni trwają intensywne prace remontowe, a otwarcie planowane jest na pierwszą połowę lipca. Czego można spodziewać się po nowym lokalu?

Rebernia to autorski koncept Holdingu !FEST, który powstał we Lwowie w 2016 roku. Pierwszy lokal został otwarty w zabytkowym budynku miejskiego Arsenału, gdzie dawniej pracowali kowale i miecznicy. Z biegiem czasu, praca kowali była coraz mniej potrzebna, a pracownicy spędzali czas na pieczeniu żeberek na ogniu, który dawniej służył do kucia metalu. Te nawiązania do dawnej sztuki widać w Reberni również dziś – jej kelnerzy serwują żeberka, siekając mięso ostrymi jak brzytwa tasakami. Co ciekawe, w lokalu nie dostaniecie sztućców – dania serwowane są na drewnianych deskach, goście dostają fartuchy, a przed i po posiłku mogą umyć ręce w industrialnych umywalkach, zlokalizowanych na sali.

Wysoka jakość mięsa, unikalne receptury marynat i wyjątkowa atmosfera lokalu szybko podbiły serca na Wschodzie – we Lwowie, Kijowie, Odessie i Tarnopolu – a teraz przyszedł czas na pierwszy lokal marki w Polsce, właśnie w Manufakturze.

– Wybór Manufaktury jest nieprzypadkowy. Długo szukaliśmy miejsca w Polsce, które będzie emanowało dobrą energią i jednocześnie będzie się wpisywało w założenia, które są nam bliskie. Chcemy, żeby nasi Goście czuli się u nas bardzo swobodnie, uczta w Reberni to luz, gościnność, biesiada – mówi dyrektor restauracji. – Wiemy, że Manufaktura jest nie tylko ważną częścią miasta dla samych łodzian, ale też lokalizacją, która przyciąga turystów z kraju i nie tylko i pomoże nam wypromować koncept w całej Polsce – podsumowuje.

Rebernia zajęła jedno z topowych miejsc na rynku Manufaktury, po dawnej restauracji Bierhalle. Przestronna restauracja (ponad 1000 mkw z letnim ogródkiem) jest doskonale położona – tuż przed nią znajdują się lubiane przez łodzian, sezonowe atrakcje Manufaktury, takie jak chociażby plaża, lodowisko, czy koncertowe sceny. Obecnie na plaży znajduje się również Strefa Kibica na Euro 2024, a z ogródka lokalu będzie doskonale widać ogromny telebim na budynku Elektrowni w Manufakturze.

Otwarcie lokalu w Manufakturze planowane jest na 1. połowę lipca.

Tu poznasz lepiej Rebernię w Manufakturze:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Gdzie na wakacje w sierpniu i we wrześniu?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki