MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Harbi Kebab to nowość w Łodzi. Nowa Sukcesja przedstawia kolejne punkty gastronomiczne!

Matylda Witkowska
W Nowej Sukcesji będzie wiele marek gastronomicznych
W Nowej Sukcesji będzie wiele marek gastronomicznych Grzegorz Gałaisński
Nowa Sukcesja przedstawiła kolejnych najemców, tym razem gastronomicznych. W centrum przy al. Politechniki 1 pojawi się warszawska restauracja Habri Kebab oraz Chude Ciacho. Większość lokali gastronomicznych będzie we wspólnej strefie food court.

Gastronomia w Nowej Sukcesji w Łodzi. Gdzie będzie można zjeść w centrum przy al. Politechniki 1

Przygotowująca się do otwarcia Nowa Sukcesja (al. Politechniki 1) przedstawiła kolejnych najemców z branży gastronomicznej. Po otwarciu centrum pojawi się m.in. restauracja

Habri Kebab Grill&Restaurant.

Habri Kebab to warszawska restauracja specjalizująca się w kuchni tureckiej. Słowo "kebab" nie powinno nas zmylić, Habri to restauracja w której oprócz mięsnej pity do ręki dostaniemy też kofty, szaszłyki i grillowane mięsa, tureckie przystawki warzywne, a także baklawę, turecką kawę i herbatę w charakterystycznych szklaneczkach.

Wybór tureckiej restauracji do Nowej Sukcesji nie jest przypadkowy. Nowym właścicielem remontowanego centrum handlowo-rozrywkowego jest pochodzący z Turcji Sabri Bekdas i jego rodzina, wybór orientalnej restauracji jest naturalny.

Tureckie smaki znajdziemy też w planującej otwarcie drugiej już w Łodzi restauracji Meat Point. To koncept polegający na połączeniu restauracji z tureckimi delikatesami, pierwszy lokal działa na Bałutach przy ul. Krótkiej 11 i cieszy się dużą popularnością. Dostaniemy tu dania na bazie jagnięciny i wołowiny, tureckie przystawki, desery i napoje. Ta restauracja będzie mieć ogródek i wejście bezpośrednio od al. Politechniki.

Ale w Nowej Sukcesji nie zabraknie też smaków z innych regionów świata. Od początku roku działa już tutaj włoska restauracja Gia Pasta Bar. Znajdziemy tu pizze, makarony, włoskie przystawki i napoje. Specjalnością zakładu jest makaron taglaitelle alla vodka czyli z pomidorowym sosem na bazie wódki. Ta restauracja czynna jest codziennie w godz. 12-20, wejście jest od strony al. Politechniki niedaleko fontanny.

Do listy przyszłych najemców dołączyło też niedawno Chude Ciacho. To łódzka cukiernia, która specjalizuje się w mało kalorycznych ciastach i deserach. To powrót Chudego Ciacha do Sukcesji, cukiernia działała tu przed zmianą właściciela, obecnie dostępna jest tylko w Manufakturze.

Oprócz nich w Nowej Sukcesji znajdą się inne marki gastronomiczne , m.in. McDonald's, Subway, Bubble Tea, Gorąco Polecam, Grycan, U Lodziarzy, Starbucks i Kuchnia Marche.

"Większość lokali będzie usytuowana na przestronnym food courcie, zapewniając wygodne i komfortowe warunki do spożywania posiłków" - zapewnia centrum w materiałach prasowych.

Lokale gastronomiczne - z wyjątkiem działającej już restauracji Gia Pasta Bar - mają być dostępne po otwarciu Nowej Sukcesji, które przewidziane jest na czwarty kwartał tego roku. Konkretnej daty jeszcze nie ma.

W sumie w Nowej Sukcesji ma być obecnych około stu marek, sklepów, punktów usługowych i lokali. Parter zajmie wielka strefa rozrywki Hopa Lula.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Koniec hotelu Marriott w Warszawie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki