1/31
Jaja jakich świat nie widział - i to w twojej kuchni. Aż 30 przepisów na każdą kieszeń
fot. 123rf
2/31
Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości...
fot. Pxhere.com

Jajka gotowane

Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości gotowania zależy jego konsystencja. O czym należy pamiętać? Jajka powinniśmy wyjąć z lodówki 15-20 minut przed gotowaniem. Jeśli nie mamy czasu, opłukujemy je pod ciepłą, bieżącą wodą – dzięki temu nie pękną w trakcie gotowana. Czas gotowania jajek liczymy od zagotowania się wody. Idealne jajko na miękko powinniśmy gotować ok. 4 minuty, natomiast te na twardo – nie dłużej niż 8-10 minut.

3/31
Prosta, poczciwa, niezastąpiona i pyszna. Uda się z każdego...
fot. Pxhere.com

Jajecznica

Prosta, poczciwa, niezastąpiona i pyszna. Uda się z każdego jajka i na każdym tłuszczu. Można dodać wszystko. Odrobina śmietanki pod koniec smażenia nada jej aksamitnej konsystencji.

4/31
Na rozpuszczony, rozgrzany tłuszcz wbijamy jajko i smażymy,...
fot. Pxhere.com

Jajka sadzone

Na rozpuszczony, rozgrzany tłuszcz wbijamy jajko i smażymy, aż białka będą ścięte, a żółtka lekko zgęstnieją. Prościej się nie da.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym

Piękna pogoda zachęciła do świętowania całymi rodzinami

Piękna pogoda zachęciła do świętowania całymi rodzinami

Zobacz również

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Zobacz, co te gimnastyczki potrafią zrobić ze swym ciałem

Zobacz, co te gimnastyczki potrafią zrobić ze swym ciałem