3/6

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Te potrawy zostały zaserwowane klientom, ale niezgodności ze składem dotyczyły też innych pozycji z menu. Inspektorzy odkryli, że w potrawie burger beef znalazły się nie tylko wołowina, ale i wieprzowina. Cielęcina po tajsku także nie była tym, co wynikało z nazwy: do jej przygotowania użyto bowiem tańszej wieprzowiny.

Klienci zostali także narażeni na niebezpieczeństwo. Restauratorzy nie podali bowiem wykazu składników, które powodują alergie lub nietolerancje pokarmowe. Są to m.in. gluten, jaja, mleko, seler, ryby, gorczyca, soja, skorupiaki, mięczaki, sezam i orzechy. Występowały one w 75 potrawach, a restauratorzy albo w ogóle zapomnieli o tym poinformować lub wykaz składników nie był kompletny. To fatalna wiadomość dla tych, którzy są uczuleni na dany składnik i powinni go unikać. Zjedzenie takiej potrawy może się bowiem skończyć wizytą u lekarza. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3