5/9
Ocet używany jest najczęściej do marynowania śledzi. Dzięki...
fot. 123rf.com/andreyst

Ryba w occie

Ocet używany jest najczęściej do marynowania śledzi. Dzięki temu można przedłużyć ich przydatność do spożycia i dzięki przyprawom nadać wyjątkowego smaku.

6/9
Po grzybobraniu często przygotowuje się przetwory z grzybów....
fot. Piotr Krzyżanowski/archiwum PolskaPress Grupa

Kanie w occie

Po grzybobraniu często przygotowuje się przetwory z grzybów. Wtedy można przygotować kanie w occie, które konsystencją będą przypominać kotlety schabowe.

7/9
W kuchni ocet wykorzystywany jest do marynowania warzyw....
fot. 123rf.com/arfo

Warzywa w occie

W kuchni ocet wykorzystywany jest do marynowania warzyw. Wystarczy ruszyć wyobraźnię i można zrobić pikle niemal ze wszystkiego. Od marchewki, aż po buraczki w occie.

8/9
Biszkopt z dodatkiem octu i sody oczyszczonej będzie...
fot. 123rf.com/alein

Ocet do ciasta

Biszkopt z dodatkiem octu i sody oczyszczonej będzie wyrośnięty i apetyczny. Kuchnia roślinna chętnie korzysta z tej mieszanki, gdy rezygnuje się z jajek.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Afera gangu białych kołnierzyków. Za kratami znani biznesmeni!

Afera gangu białych kołnierzyków. Za kratami znani biznesmeni!

Na osłodę rozstania - tort. Tak wyglądało pożegnanie maturzystów w XX LO FILM FOTO

Na osłodę rozstania - tort. Tak wyglądało pożegnanie maturzystów w XX LO FILM FOTO

Paweł Kozera dołączy oficjalnie do łódzkiej ekipy policyjnych śledczych

Paweł Kozera dołączy oficjalnie do łódzkiej ekipy policyjnych śledczych

Zobacz również

Ponad 90 procent łodzian rozliczyło się elektronicznie. Zostało już mało czasu!

Ponad 90 procent łodzian rozliczyło się elektronicznie. Zostało już mało czasu!

Paweł Kozera dołączy oficjalnie do łódzkiej ekipy policyjnych śledczych

Paweł Kozera dołączy oficjalnie do łódzkiej ekipy policyjnych śledczych