1/14
Uszka z farszem z kapusty i grzybów to pyszny dodatek do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek

Uszka z farszem z kapusty i grzybów to pyszny dodatek do wigilijnego barszczu. Zobacz, jak go przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/14
Zalej grzyby zimną wodą. Zostaw je na kilka godzin lub na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek. Krok 1

Zalej grzyby zimną wodą. Zostaw je na kilka godzin lub na całą noc.

3/14
Wylej wodę i wypłucz dokładnie grzyby. Przełóż je do garnka...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek. Krok 2

Wylej wodę i wypłucz dokładnie grzyby. Przełóż je do garnka i zalej wodą. Gotuj przez ok. 40 minut. Po tym czasie odcedź grzyby, ale zachowaj wodę z ich gotowania. Użyjesz ją później do kapusty.

4/14
Spróbuj kapustę kiszoną - jeśli jest bardzo kwaśna to...
fot. Katarzyna Puczyńska

Farsz do uszek. Krok 3

Spróbuj kapustę kiszoną - jeśli jest bardzo kwaśna to przepłucz ją wodą. Wyciśnij kapustę i przełóż do garnka. Zalej wodą z gotowania grzybów, dodaj ziele angielskie i liść laurowy.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Kibice ŁKS na meczu ze Śląskiem. W przyszłym sezonie obejrzą zwycięstwa. Zdjęcia

Kibice ŁKS na meczu ze Śląskiem. W przyszłym sezonie obejrzą zwycięstwa. Zdjęcia

Horoskop dzienny na jutro, niedzielę. Sprawdź!

Horoskop dzienny na jutro, niedzielę. Sprawdź!

Memy o blamażu Lecha. Kto jest większym przegranym? Zaglosuj w sondzie

Memy o blamażu Lecha. Kto jest większym przegranym? Zaglosuj w sondzie

Zobacz również

Horoskop dzienny na jutro, niedzielę. Sprawdź!

Horoskop dzienny na jutro, niedzielę. Sprawdź!

Memy o blamażu Lecha. Kto jest większym przegranym? Zaglosuj w sondzie

Memy o blamażu Lecha. Kto jest większym przegranym? Zaglosuj w sondzie