5/8
Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 4

Ubijaj białka tak długo, aż piana będzie lśniąca i gęsta.

6/8
Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić bezę? Krok 5

Ubijanie masy na bezy może potrwać nawet 15 minut. Gotową kładź na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

7/8
Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni)...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę. Krok 6

Piecz bezy w dobrze nagrzanym piekarniku (do 130 stopni) przez pół godziny. Następnie zmniejsz temperaturę do 110 stopni i w zależności od tego, jaką bezę lubisz, piecz ją jeszcze przez 30 minut (będzie miękka i ciągnąca w środku) lub przez godzinę (będzie bardziej chrupiąca).

8/8
Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić idealną bezę? Krok 7

Po upieczeniu wyłączamy grzanie i zostawiamy bezy w otwartym piekarniku do wystygnięcia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Polecamy

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Manufaktura wczoraj i dziś. Zobaczcie jak wyglądała przed rewitalizacją!

Nowe sklepy i restauracje w Manufakturze. Zobacz co się otworzyło i co się pojawi!

Nowe sklepy i restauracje w Manufakturze. Zobacz co się otworzyło i co się pojawi!

Zobacz również

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Monika Mazur-Chrapusta prywatnie. Lubi adrenalinę. ZDJĘCIA, WYWIAD

Nowe sklepy i restauracje w Manufakturze. Zobacz co się otworzyło i co się pojawi!

Nowe sklepy i restauracje w Manufakturze. Zobacz co się otworzyło i co się pojawi!