1/9
Przygotowanie ogórków małosolnych jest stosunkowo łatwe....
fot. AnjelaGr / gettyimages.com

Najlepsze ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest stosunkowo łatwe. Warto jednak pamiętać o kilku zasadach i wiedzieć jakich błędów unikać, by wyszły aromatyczne i chrupiące. Zobacz na kolejnych zdjęciach popularne błędy przy wykonaniu ogórków małosolnych.

2/9
Do zrobienia ogórków małosolnych unikajmy tych mocno...
fot. zdjęcie ilustracyjne/123rf

1. Wybór nieodpowiednich ogórków

Do zrobienia ogórków małosolnych unikajmy tych mocno zielonych i przerośniętych. Lepiej wybrać ogórki gruntowe, z jasno-zielonym odcieniem, nawet z nieco żółtymi plamkami.

3/9
Ogórki trzeba wymoczyć. Umyj je i zalej zimną wodą. Odstaw...
fot. zdjęcie ilustracyjne/123rf

2. Ogórki bez wymoczenia w wodzie

Ogórki trzeba wymoczyć. Umyj je i zalej zimną wodą. Odstaw na ok. 3 godziny. Dzięki temu będą jędrne.

4/9
Do zrobienia ogórków małosolnych użyj tylko świeżych...
fot. zdjęcie ilustracyjne/123rf

3. Nieodpowiednie przyprawy

Do zrobienia ogórków małosolnych użyj tylko świeżych przypraw. Najlepiej pasuje: świeży czosnek, listek laurowy, nasiona gorczycy, korzeń chrzanu i baldaszki kopru.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Restauracja znana z Kuchennych Rewolucji znów się otwiera! Niesamowity zwrot akcji!

Restauracja znana z Kuchennych Rewolucji znów się otwiera! Niesamowity zwrot akcji!

Kibice żużla na meczu drużyny H. Skrzydlewska Orzeł Łódź. Kibice dumą Orła. Zdjęcia

Kibice żużla na meczu drużyny H. Skrzydlewska Orzeł Łódź. Kibice dumą Orła. Zdjęcia

Kierowcy kontra turbinowe rondo. Zobacz!

Kierowcy kontra turbinowe rondo. Zobacz!

Zobacz również

Kierowcy kontra turbinowe rondo. Zobacz!

Kierowcy kontra turbinowe rondo. Zobacz!

Zostajesz na majówkę w Łodzi? Sprawdź, co możesz robić!

Zostajesz na majówkę w Łodzi? Sprawdź, co możesz robić!