1/2
Boczniaki, pieczarki, suszone grzyby i shitake – naukowcy...
fot. belchonock/123RF

Boczniaki, pieczarki, suszone grzyby i shitake – naukowcy dowodzą, że włączenie ich do codziennego menu może mieć pozytywny wpływ na nasz mózg i chronić nas przed chorobą Alzheimera.

2/2
Naukowcy z Singapuru przekonują, że jedzenie dwóch porcji...
fot. antonioscarpi/123RF

Naukowcy z Singapuru przekonują, że jedzenie dwóch porcji grzybów w tygodniu (ok. 300 g) może chronić osoby powyżej 60. roku życia przed utratą pamięci związaną z procesem starzenia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Zobacz również

Nagła śmierć znanego dziennikarza. Czy śpiewak operowy jest winny?

Nagła śmierć znanego dziennikarza. Czy śpiewak operowy jest winny?

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Jak zwiększyć wchłanianie witaminy D? Przyjmuj ją w ten sposób, aby poczuć efekty

Polecamy

Wandale w akcji. Niszczyli kosze na śmieci i znaki drogowe ZDJĘCIA, FILM

Wandale w akcji. Niszczyli kosze na śmieci i znaki drogowe ZDJĘCIA, FILM

Dzień Otwartych Koszar w 15. Sieradzkiej Brygadzie Wsparcia Dowodzenia ZDJĘCIA

Dzień Otwartych Koszar w 15. Sieradzkiej Brygadzie Wsparcia Dowodzenia ZDJĘCIA

Kickboxing. Było ciężko, ale wojownicy ŁKS Łódź Boks walczyli wspaniale. Zdjęcia

Kickboxing. Było ciężko, ale wojownicy ŁKS Łódź Boks walczyli wspaniale. Zdjęcia