1/2
Boczniaki, pieczarki, suszone grzyby i shitake – naukowcy...
fot. belchonock/123RF

Boczniaki, pieczarki, suszone grzyby i shitake – naukowcy dowodzą, że włączenie ich do codziennego menu może mieć pozytywny wpływ na nasz mózg i chronić nas przed chorobą Alzheimera.

2/2
Naukowcy z Singapuru przekonują, że jedzenie dwóch porcji...
fot. antonioscarpi/123RF

Naukowcy z Singapuru przekonują, że jedzenie dwóch porcji grzybów w tygodniu (ok. 300 g) może chronić osoby powyżej 60. roku życia przed utratą pamięci związaną z procesem starzenia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Przejdź na i.pl

Zobacz również

DOZ Maraton Łódź już za tydzień. Będzie gorący doping

DOZ Maraton Łódź już za tydzień. Będzie gorący doping

Barwna, żywa, teatralna bajka o najtrudniejszym z tematów w Teatrze im. S. Jaracza

Barwna, żywa, teatralna bajka o najtrudniejszym z tematów w Teatrze im. S. Jaracza

Polecamy

Drzwi otwarte w AKS SMS Łódź. Fajnie jest być Czarną Panterą. Zdjęcia

Drzwi otwarte w AKS SMS Łódź. Fajnie jest być Czarną Panterą. Zdjęcia

DOZ Maraton Łódź już za tydzień. Będzie gorący doping

DOZ Maraton Łódź już za tydzień. Będzie gorący doping

Gorąca pasja modelki byłej gwiazdy Barcelony rozpala fanów zdjęciami z Bali. WOW

Gorąca pasja modelki byłej gwiazdy Barcelony rozpala fanów zdjęciami z Bali. WOW