Zobacz na kolejnych slajdach w galerii, jakie restauracje biorą udział w festiwalu, jakie burgery przygotowały i ile one kosztują.
1. Agrafka (Piotrkowska 90)
Kurczak z mozzarellą - burger z szarpanego mięsa kurczaka z mozarella di bufala zatopione w maślanej panierce, ogórek, pomidor, groszek cukrowy, bułka maślana oraz delikatny sos na bazie pesto bazyliowego
Cena: 24 zł
2. Bubamara (Rynek Manufaktury)
Bubamara to po chorwacku biedronka, dlatego na festiwal przygotowaliśmy Bułę z Biedry - kotlet z jagnięciny, marynowana i grillowana cukinia, ser bałkański z truflami, sos béarnaise w bułce z ziarnami.
Cena: 25 zł
3. Cochise (Widzew: Sacharowa 30, Górna: Umińskiego 12)
Geronimo – 225g soczystej wołowiny faszerowanej serem Cheddar na ściółce z bekonu i sałaty lodowej w towarzystwie pieczarek i cebulki z naszym oryginalnym złotym sosem udekorowany sadzonym jajkiem (gramatura 570 g)
Cena: 21 zł
Na zdjęciu: burger z Agrafki
4. DOKI gastrobar (OFF Piotrkowska)
Burger "Na sianie" - chleb pszenno – razowy, wołowina limousine (180 g), ogórek małosolny, młoda kapusta, rzodkiewka, pomidor, jajko, chutney z czerwonej cebuli, majonez z palonym sianem, parfait z wątróbki drobiowej, podawany z ziemniakiem pieczonym w kaczym tłuszczu, czosnkiem, rozmarynem i kaczymi skwarkami
Cena: 29zł
5. Dzień Dobry Cafe (Narutowicza 57)
Burger bałkański - kotlet jagnięco-wołowy, ser halloumi, grillowany pomidor, sałaty, sos ajvar, podawany z frytkami
Cena: 32 zł
Na zdjęciu: burger Dzień Dobry Cafe
4. DOKI gastrobar (OFF Piotrkowska)
Burger "Na sianie" - chleb pszenno – razowy, wołowina limousine (180 g), ogórek małosolny, młoda kapusta, rzodkiewka, pomidor, jajko, chutney z czerwonej cebuli, majonez z palonym sianem, parfait z wątróbki drobiowej, podawany z ziemniakiem pieczonym w kaczym tłuszczu, czosnkiem, rozmarynem i kaczymi skwarkami
Cena: 29zł
5. Dzień dobry Cafe (Narutowicza 57)
Burger bałkański - kotlet jagnięco-wołowy, ser halloumi, grillowany pomidor, sałaty, sos ajvar, podawany z frytkami
Cena: 32 zł
6. Gastromachina (Piotrkowska 89)
Burger z mielonym antrykotem, dżemem z boczku z miętą oraz rabarbarem macerowanym w Becherovce. To wszystko w specjalnie dla nas pieczonej bułce z kozim serem i czarnuszką.
Cena: 32 zł
Na zdjęciu burger Gastromachiny