17. Pawilon (Wojska Polskiego 65/67, Aleksandrów Łódzki)
Okija Burger - wołowina, szaszłyk z krewetek z chilli, chrupiąca sałata, pikantne pikle, orzechy ziemne, kolendra, prażynki krewetkowe, sos teryaki, pikantny majonez. Podane z prażynkami i sosem sojowym z chilli.
Cena: 27 zł
18. Pittu Pittu (Piotrkowska 25)
41. Bułka pięć ziaren, 200 g wołowiny, stek z kałamarnicy marynowany w skórce cytrynowej z pieprzem, smażony w piwnej tempurze, mozzarella, roszponka, ostry sos samuraj i sos chili-kokos
42. Cena: 28,90 zł
19. Rajskie Jadło Bałuty (Zachodnia 27)
Urwis Bałucki - wołowina 200 g, krokiet z prażoków, jajko sadzone, sałata lollo, pomidor, ogórek kanapkowy, cebula czerwona, domowy majonez, sos BBQ, podany z opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty
Cena: 23 zł
20. Rajskie Jadło Manufaktura (Rynek Manufaktury)
Burger "Dwie twarze Bałut" - 160 g polskiej wołowiny, ser z lokalnej mleczarni, roszponka, szpinak baby, ogórek kiszony, chrupiący bekon, świeżo krojona cebula, soczysty pomidor i jajko sadzone z wolnego wybiegu. Całość dopełniają trzy autorskie sosy: BBQ, miodowo-musztardowy i jogurtowy z ziołami, a wszystko zamknięte w ciemnej bułce z sezamem i klasycznej białej (gramatura burgera: 400 g)
Cena: 25,90 zł
21. Rajskie Jadło Teofilów (Traktorowa 63)
Viva Italia - czerwona bułka, mięso wołowe 100%, sałata, rukola, szynka parmeńska, suszone pomidory, ser mozzarella i sos bazyliowy (gramatura burgera: 450 g) w zestawie z pieczonymi półksiężycami i surówką z białej kapusty
Cena: 19 zł
Na zdjęciu: burger z restauracji Rajskie Jadło Manufaktura