Zakończył się festiwal pizzy Jemy w Łodzi Pizza Fest. Wyjątkowe pizze cieszyły się dużym zainteresowaniem łodzian. W ciągu 10 dni (od 27 stycznia do 5 lutego) trwania festiwalu zamówili około 4,5 tys. pizz.
- Najpopularniejsze były pizze nietypowe, między innymi z wędzoną mozzarellą, pizza zalewajka, z szarpaną wieprzowiną czy orientalnym kurczakiem - informuje Izabella Borowska, współorganizatorka festiwalu.
Duże zainteresowanie festiwalowymi pizzami sprawiło, że wiele restauracji postanowiło zostawić je w menu.
Z szacunków organizatorów festiwalu wynika, że po zakończeniu festiwalu w sprzedaży zostanie aż połowa z ponad 40 specjalnie skomponowanych pizz.
Światowy Dzień Pizzy już 9 lutego. Będzie świętowany także w Łodzi
- Kilka dostępnych będzie do przypadającego w czwartek, 9 lutego, Światowego Dnia Pizzy, kilka do końca tygodnia, niektóre do końca miesiąca, a pojedyncze zostaną na dłużej - mówi Borowska.
Jakie pizze zostaną na dłużej? Sprawdź w galerii zdjęć do kiedy można je zjeść!
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?