1/8
Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto...
fot. ArtCookStudio/Getty Images

Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto jednak dopilnować, by wyszła najlepiej, uwzględniając nasze rady.

2/8
By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli...
fot. Ordasi Tatyjana/Getty Images

By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli do poszatkowanych liści. Warto ubić je dłonią albo drewnianym tłuczkiem, by ułatwić i przyspieszyć ten proces.

3/8
Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga...
fot. olepeshkina/123RF

Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga otrzymać kapustę o wyższej zawartości witaminy C.

4/8
Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej...
fot. danifoto/123RF

Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej po około dwóch tygodniach od nastawienia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła łodzian do aktywności poza domem

Piękna pogoda zachęciła do świętowania całymi rodzinami

Piękna pogoda zachęciła do świętowania całymi rodzinami

1 maja Widzew wygrał 4:0, zbliżył się do pierwszego sukcesu. Kibice pomogli. Zdjęcia

1 maja Widzew wygrał 4:0, zbliżył się do pierwszego sukcesu. Kibice pomogli. Zdjęcia

Zobacz również

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Horoskop na czwartek dla wszystkich znaków zodiaku

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym

Największe skandale podczas finałów Pucharu Polski na Narodowym