1/8
Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto...
fot. ArtCookStudio/Getty Images

Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto jednak dopilnować, by wyszła najlepiej, uwzględniając nasze rady.

2/8
By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli...
fot. Ordasi Tatyjana/Getty Images

By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli do poszatkowanych liści. Warto ubić je dłonią albo drewnianym tłuczkiem, by ułatwić i przyspieszyć ten proces.

3/8
Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga...
fot. olepeshkina/123RF

Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga otrzymać kapustę o wyższej zawartości witaminy C.

4/8
Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej...
fot. danifoto/123RF

Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej po około dwóch tygodniach od nastawienia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Polska „Tygrysica” w Złotej Klatce. Olśniewa Stambuł nie grą, lecz urodą [ZDJĘCIA]

O TYM SIĘ MÓWI
Polska „Tygrysica” w Złotej Klatce. Olśniewa Stambuł nie grą, lecz urodą [ZDJĘCIA]

Japońskie napoje i słodycze z USA w nowym sklepie w Łodzi. Ile kosztują?

Japońskie napoje i słodycze z USA w nowym sklepie w Łodzi. Ile kosztują?

Dzień Otwartych Koszar w 15. Sieradzkiej Brygadzie Wsparcia Dowodzenia ZDJĘCIA

Dzień Otwartych Koszar w 15. Sieradzkiej Brygadzie Wsparcia Dowodzenia ZDJĘCIA

Zobacz również

Pożar pod Łodzią. Kolejny raz paliły się opony

Pożar pod Łodzią. Kolejny raz paliły się opony

Japońskie napoje i słodycze z USA w nowym sklepie w Łodzi. Ile kosztują?

Japońskie napoje i słodycze z USA w nowym sklepie w Łodzi. Ile kosztują?