1/8
Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto...
fot. ArtCookStudio/Getty Images

Domowa kapusta do bigosu to najlepszy wybór na Święta. Warto jednak dopilnować, by wyszła najlepiej, uwzględniając nasze rady.

2/8
By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli...
fot. Ordasi Tatyjana/Getty Images

By rozpocząć kiszenie kapusty, wystarczy tylko dodatek soli do poszatkowanych liści. Warto ubić je dłonią albo drewnianym tłuczkiem, by ułatwić i przyspieszyć ten proces.

3/8
Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga...
fot. olepeshkina/123RF

Dodatek do kiszenia warzyw takich, jak marchewka, pomaga otrzymać kapustę o wyższej zawartości witaminy C.

4/8
Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej...
fot. danifoto/123RF

Kapustę kiszoną w słoikach można wekować na zimę, najlepiej po około dwóch tygodniach od nastawienia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Dworzec Fabryczny pełen pociągów! Zobacz zdjęcia!

Dworzec Fabryczny pełen pociągów! Zobacz zdjęcia!

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Zobacz Wiedźmina w bajkach dla dzieci, nawet jeśli się go tam nie spodziewałeś

Zobacz Wiedźmina w bajkach dla dzieci, nawet jeśli się go tam nie spodziewałeś

Zobacz również

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Makabryczne odkrycie: szczątki dwóch małych dziewczynek! Policja zatrzymała matkę

AKTUALIZACJA
Makabryczne odkrycie: szczątki dwóch małych dziewczynek! Policja zatrzymała matkę