Kiełbasa z grilla na kilka sposobów! Najlepsze przepisy na grillowana kiełbasę!
Kolorowe szaszłyki z grilla według przepisu ze strony winiary.pl
Składniki:
- 2 kiełbaski wieprzowe
- 2 cebule czerwone
- 1 cukinia
- 1 papryka żółta
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- szczypta curry
- przyprawa do mięs
- 20 ml oleju
Kolorowe szaszłyki z grilla według przepisu ze strony winiary.pl
Sposób przygotowania:
Cukinię umyć, pokroić w plastry ok. 0,5 cm (nie obierać), pokropić olejem plasterki i posypać czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Odstawić do lodówki. Paprykę opłukać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę ok. 2,5 cm. Skropić olejem i posypać curry, wymieszać i wstawić do lodówki. Cebule czerwone obrać, pokroić w plastry. Kiełbasę także kroimy na ok. 1 cm plastry. Nadziewać na patyczki do szaszłyków kiełbasę, cukinię, kiełbasę, cebulę, kiełbasę, żółtą paprykę itd. Pokropić szaszłyki delikatnie olejem i obficie posypać przyprawą do szaszłyków ze wszystkich stron. Grillować z dwóch stron.
Kiełbaski z serem w boczku według przepisu ze strony winiary.pl
Składniki:
- ketchup łagodny
- 4 kiełbasy białe
- 50g sera z rodzaju edamski
- 100g boczku
Sposób przygotowania:
Kiełbaski natnij ukośnie i głęboko w 4 miejscach. Ser pokrój na 16 pasków szerokości kiełbasy i włóż w każde nacięcie. Kiełbaski owiń boczkiem i zepnij wykałaczką. Piecz na rozgrzanym ruszcie 15 minut. Podawaj z ketchupem.