Najlepszą ocenę i aż dwie czapy otrzymała restauracja Delight hotelu andel’s. Lokal ten po raz drugi otrzymał prestiżowe dwie czapy. Doceniono wystrój i sezonowe menu. Szefem kuchni jest tam Mirosław Jabłoński.
CZYTAJ TEŻ:Kontrola restauracji w Łódzkiem. Drób zamiast baraniny i ser z mleka krowiego zamiast fety
Po jednej czapie otrzymały łódzkie restauracje: Mitmi, Affogato, U Kretschmera, Lokal, Klub 97 oraz Anatewka w Manufakturze. Natomiast wyróżnienia otrzymały Ato Sushi oraz Drukarnia.
Francuska kuchnia na stołach całego świata. Także w dwóch łódzkich lokalach
Gault&Millau to wydawany od pół wieku francuski przewodnik kulinarny dostępny w 10 krajach. Porównywany jest ze słynnym Michelin, ale zamiast gwiazdek przyznaje lokalom czapki.
ZOBACZ TEŻ:Rozpoczął się Festiwal Dobrego Smaku: wrócić do smaków zapamiętanych z dzieciństwa [ZDJĘCIA]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?