Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kolejne łódzkie restauracje w przewodniku kulinarnym Gault&Millau

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
Mirosław Jabłoński zdobył już po raz drugi dwie czapy
Mirosław Jabłoński zdobył już po raz drugi dwie czapy mat. promocyjne
Dziewięć łódzkich restauracji zostało opisanych w drugiej edycji słynnego, żółtego przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Osiem otrzymało rekomendację w formie czap.

Najlepszą ocenę i aż dwie czapy otrzymała restauracja Delight hotelu andel’s. Lokal ten po raz drugi otrzymał prestiżowe dwie czapy. Doceniono wystrój i sezonowe menu. Szefem kuchni jest tam Mirosław Jabłoński.

CZYTAJ TEŻ:Kontrola restauracji w Łódzkiem. Drób zamiast baraniny i ser z mleka krowiego zamiast fety

Po jednej czapie otrzymały łódzkie restauracje: Mitmi, Affogato, U Kretschmera, Lokal, Klub 97 oraz Anatewka w Manufakturze. Natomiast wyróżnienia otrzymały Ato Sushi oraz Drukarnia.

Francuska kuchnia na stołach całego świata. Także w dwóch łódzkich lokalach

Gault&Millau to wydawany od pół wieku francuski przewodnik kulinarny dostępny w 10 krajach. Porównywany jest ze słynnym Michelin, ale zamiast gwiazdek przyznaje lokalom czapki.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki