1/18
Sery krowie, owcze i kozie często lądują na naszym stole....
fot. Łukasz Zarzycki/Polska Press

Uwielbiamy sery. Większość na pewno znasz!

Sery krowie, owcze i kozie często lądują na naszym stole. Wiele z nich jemy w plasterkach, w formie startej, w sałatce lub jako dodatek do obiadu. Zobacz, do jakiej kategorii zaliczają się znane wyroby.

2/18
Znana na całym świecie, zaliczana do serów półtwardych z...
fot. pixabay.com/onderortel

Gouda

Znana na całym świecie, zaliczana do serów półtwardych z mleka krowiego. Pochodzi z Holandii, bardzo często ląduje na polskich kanapkach.

3/18
Uwielbiana przez smakoszy serów pleśniowych krowich, wywodzi...
fot. pixabay.com/PDPhotos

Gorgonzola

Uwielbiana przez smakoszy serów pleśniowych krowich, wywodzi się z Włoch. Miesza w sobie nuty słodyczy i pikanterii.

4/18
Lekko słonawy, z mleka krowiego, niekiedy zwany edamem....
fot. pixabay.com/Myriams-Fotos

Edamski

Lekko słonawy, z mleka krowiego, niekiedy zwany edamem. Produkowany jest w Polsce na wzór holenderskiego Edammera. Tłusty i bogaty m.in. w wapń oraz fosfor.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Zderzenie trzech samochodów w Łódzkiem!

Zderzenie trzech samochodów w Łódzkiem!

Afera korupcyjna w Łodzi. CBA zatrzymało geodetę!

Afera korupcyjna w Łodzi. CBA zatrzymało geodetę!

Horoskop dzienny jutro na piątek 17 maja. Do kogo dziś uśmiechnie się szczęście?

Horoskop dzienny jutro na piątek 17 maja. Do kogo dziś uśmiechnie się szczęście?

Zobacz również

Ósmoklasiści po egzaminach, a maturzyści jeszcze w trakcie sesji ZOBACZ

Ósmoklasiści po egzaminach, a maturzyści jeszcze w trakcie sesji ZOBACZ

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów

Jesteś fanem Wiedźmina? Zobacz postacie sagi w polskiej wersji i z innych krajów