Kuchenne rewolucje. Łódź odwiedziła Magda Gessler. Pizzeria Trattoria Bandiera Italiana w Łodzi przeszła rewolucję bez większych rewolucji

Jaroslaw Kosmatka
Jaroslaw Kosmatka
Trattoria Bandiera Italiana w Łodzi po kuchennych rewolucjach
Trattoria Bandiera Italiana w Łodzi po kuchennych rewolucjach Grzegorz Gałasiński
W styczniu 2018 pizzeria Trattoria Italiana Bandiera w Łodzi przeszła kuchenne rewolucje. W marcu Magda Gessler odwiedziła lokal ponownie. Była zachwycona świetnym, a niepozornym miejscem. Emisja odcinka Kuchennych rewolucji Magdy Gessler - 26 kwietnia.

Dominik i Mateusz przejęli lokal przy ulicy Pabianickiej w sierpniu 2017 roku. Wcześniej funkcjonowała tutaj inna pizzeria. Jej właściciele zdobyli lokal w innym miejscu i przenieśli pizzerię. Sytuację wykorzystali Dominik i Mateusz i swój lokal założyli przy Pabianickiej 115.

Nowi najemcy otworzyli lokal z włoską kuchnią. Podstawą była i jest pizza, ale w menu są również inne włoskie dania, jak choćby oryginalny krem z pomidorów.

Po kilku miesiącach funkcjonowania Trattoria Italiana Bandiera zyskała wielu wiernych klientów. Niestety nadszedł czas zimy i do lokalu trafiało coraz mniej klientów. Głównym problemem Dominika i Mateusza stał się utrudniony dojazd do lokalu.

Samochodem można co prawda podjechać niemal pod drzwi pizzerii, ale wjazd jest po gruntowej drodze od strony ulicy Familijnej po gruntowej drodze, która zimą jest niemal nieprzejezdna.
- Odbiliśmy się od dna. Dominik wysłał też zgłoszenie do Kuchennych rewolucji Magdy Gessler i dostaliśmy się - opowiada Mateusz.
Mamy też nadzieję, że ktoś wreszcie wyremontuje tę drogę dojazdową.

W czasie kuchennych rewolucji Magda Gessler była zachwycona pizzą. Z naszych informacji wynika, że poza anteną brała pizzę na wynos nie tylko dla siebie ale i swoich bliskich. I to pizzę, która nie przeszła rewolucji. Jest taka, jak była przed rewolucją.

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w łódzkim lokalu trwały od 22 do 26 stycznia 2018 roku. Zmieniła się delikatnie karta. Panowie dodali do menu potrawy sygnowane przez Magdę Gessler. Pizza została praktycznie nie zmieniona. Doszły jedna czy dwie pozycje.

5 marca Magda Gessler wróciła. Komentarze o lokalu były raczej pozytywne, a właściciele wierzą, że teraz będzie już tylko lepiej.

- Przed czerwcem stanie na pewno altanka na zewnątrz. Na zimę planujemy też uruchomić ogrzewany ogród zimowy, w którym będzie można w komfortowych warunkach zjeść nasze dania - mówi Dominik.

Jedno jest pewne. W pizzerii Trattoria Italiana Bandiera można zjeść prawdziwą włoską pizzę, na którą (na szczęście) rewolucja nie wpłynęła.

Sprawdź: Jak waga dietetyczna analizująca 999 produktów pomaga utrzymać prawidłową dietę? >>

Wideo

Komentarze 12

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

V
Viola
Pewnie ze fajna z nich para ale szkoda że nasze społeczeństwo jest tak mało tolerancyjne dla par homo
V
Viola
Pewnie ze fajna z nich para ale nasze społeczeństwo nie jest jeszcze otwarte na związki homo
B
B
Artykuł fatalny stylistycznie! Wstyd, ze w gazecie tego formatu pojawiają sie takie teksty z błędami stylistycznymi! Słowa 'lokal, pabianicka, pizza, rewolucja' zostały powtórzone po tysiąc razy, masło-maślane, nie ma żadnych nowych informacji, których nie zawierałby lead.
G
Gość
Wszystko spoko, gratuluje sukcesu i oby dalej wam funkcjonowała, szkoda tylko , że w XXI wieku trzeba kłamać o tym, że się przyjaźnicie i jesteście kolegami, zamiast przyznać iż jesteście parą od kilku lat. Telewizja by was nie zjadła. A wszystko by się ułożyło, ale wszystkiego Dobrego
G
Gość
Sympatyczne te chlopaki :)
Ł
Łukasz
Byłem w tym lokalu dopiero trzy razy i nigdy mnie nie zawiódł. Pizza wyśmienita. Spaghetti Al Forno pyszne. Pasztet Magdy G. jako przystawka również bardzo dobry.
Jedynie dojazd beznadziejny ale później jedzenie rekompensuje
l
lukskajrąsiu
Byliśmy z żoną kilka dni po otwarciu "pizzerii" pizza była rewelacyjna, składników odpowiednia ilość mieliśmy dośc duże porównianie,kilka dni wcześniej wróciliśmy z wycieczki po włoszech, natomiast kolejna wizyta po ok. 3 misiącach , składników trzeba było szukać z lupą, do chwili obecnej nie odważyliśmy się na ponowną wizyte. Mieszkamy dość blisko i niestety odstraszaja tam pustki popołudniami. Przez wiele lat miesciła się tam inna pizzeria była tak rewelacyjna ze wolimy pojechać do starej sprawdzonej pizzeri w nowym miejscu. Chyba myśleli ze wynajmując lokal po pizzeri pieniadze beda sie sypac do środka oknami i drzwiami.
P
Piotrek
Czy ktoś czytał ten artykuł przed publikacją? Żałosny przekaz, o błędach nie wspomnę, pozdrawiam
A
Ana
Bez większych rewolucji? Haha jasne
D
Dorota
Wydaję mi się że pani Gessler w pierwszych minutach oddcinika była zakręcona w sensie jakaś dziwna miałam wrażenie że pijana na drugi dzień innna taka jak zawsze nie kazała nikomu tańczyć
H
HA HA HA
Znaczy nie odwiedzać tych rewolucyjnych przybytków , można stracić emeryturę jako wielbiciel tełefanu wroga klasowego jedynych właściwych.
G
Gość
I jeszcze nasrać! Koniecznie nasrać!
Dodaj ogłoszenie