Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulinarna bitwa na Księżym Młynie w niedzielę. Zdjęcia

Maciej Kałach
Maciej Kałach
W niedzielę (15 sierpnia), w ramach Letniska na Księży Młynie, dwa 10-osobowe zespoły stoczyły kulinarną bitwę, której tematem były owoce morza i wołowina. >>> Czytaj dalej przy kolejnej ilustracji >>>
W niedzielę (15 sierpnia), w ramach Letniska na Księży Młynie, dwa 10-osobowe zespoły stoczyły kulinarną bitwę, której tematem były owoce morza i wołowina. >>> Czytaj dalej przy kolejnej ilustracji >>>The Kitchen Łódź
W niedzielę (15 sierpnia), w ramach Letniska na Księży Młynie, dwa 10-osobowe zespoły stoczyły kulinarną bitwę, której tematem były owoce morza i wołowina.

W niedzielę wielu łodzian i turystów przyciągnęło Letnisko Księży Młyn, w ramach którego można było odwiedzić m.in. kiermasz z rękodziełem i pamiątkami z Łodzi (m.in. z magnesami).

15 sierpnia letnisku towarzyszyła kulinarna bitwa dwóch dziesięcioosobowych zespołów - w jednej z tych drużyn znalazł się m.in. Damiana Marchlewicz, zwycięzca czwartej edycji programu telewizyjnego "Hell's Kitchen Piekielna Kuchnia". Obie drużyny z podstawionych lodówek wybierały produkty spożywcze, z których tworzyły wymyślone przez siebie dania. Oceniał je Kamil Maćkowski, znany szef kuchni z Łodzi. Zaś odwiedzający Letnisko mogli spróbować bitewnych kąsków. W rywalizacji padł remis.

- Tematem bitwy okazało się "surf and turf", czyli wariacje wokół owoców morza i wołowiny - opowiadał Mariusz Suchodolski z The Kitchen Łódź, czyli firmy kateringowej, będącej organizatorem niedzielnej rywalizacji.

od 12 lat
Wideo

Protest w obronie Parku Śląskiego i drzew w Chorzowie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki