Leo Messi dostał pierwszą czerwoną kartkę w barwach Barcelony. Gwiazdor uderzył rywala! [WIDEO]

Tomasz Dębek
Tomasz Dębek
Leo Messi
Leo Messi CRISTINA QUICLER/AFP/East News
Leo Messi nie będzie dobrze wspominał niedzieli. FC Barcelona przegrała po dogrywce mecz o Superpuchar Hiszpanii z Bilbao (2:3). Argentyńczyk uderzył rywala i dostał czerwoną kartkę - pierwszą w klubowej karierze.

Po obudzeniu się w poniedziałek Leo Messi będzie pewnie liczył na to, że wspomnienia z meczu z Athletikiem Bilbao to tylko zły sen. FC Barcelona prowadziła dwukrotnie po golach Antoine'a Griezmanna, pozwalała jednak rywalom pozostać w grze. Na 2:2 wyrównali w 90 minucie, a już na początku dogrywki strzelili na 3:2. W jej ostatnich fragmentach argentyński gwiazdor stracił głowę, uderzył Asiera Villalibre bez piłki. Sędzia nie miał wyboru i pokazał mu czerwoną kartkę. To pierwsza taka sytuacja w jego 753 występach dla Dumy Katalonii.

CZERWONA KARTKA DLA LEO MESSIEGO [WIDEO]:

Nie dość, że Barcelona przegrała pierwszy finał za kadencji trenera Ronalda Koemana, to może stracić Messiego na dłużej. Sytuacji ze 120. minuty przyjrzy się hiszpańska komisja dyscyplinarna. Argentyńczykowi grozi zawieszenie na co najmniej cztery spotkania. Realne wydają się jednak dwa mecze pauzy: z Cornellą w Copa del Rey i Elche w La Liga.

ZOBACZ TEŻ:

Dla Messiego to pierwsza czerwona kartka w barwach Barcelony. Dwie zobaczył jednak już jako reprezentant Argentyny. Pierwszą w... międzynarodowym debiucie przeciwko Węgrom w 2005 r., za uderzenie rywala łokciem. 18-letni wówczas zawodnik spędził na boisku zaledwie minutę. 14 lat później wyrzucono go z boiska podczas meczu o 3. miejsce Copa America przeciwko Chile.

CZERWONA KARTKA LEO MESSIEGO Z WĘGRAMI (2005) [WIDEO]:

CZERWONA KARTKA LEO MESSIEGO Z CHILE (2019) [WIDEO]:

Trwa głosowanie...

Czy Leo Messi powinien odejść z Barcelony?

ZOBACZ TEŻ:

ZOBACZ TEŻ:

ZOBACZ TEŻ:

ZOBACZ TEŻ:

ZOBACZ TEŻ:

Kibice muszą sięgnąć do kieszeni

Wideo

Materiał oryginalny: Leo Messi dostał pierwszą czerwoną kartkę w barwach Barcelony. Gwiazdor uderzył rywala! [WIDEO] - Sportowy24

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie