Łódź Restaurant Week 2018. Sprawdź, które łódzkie restauracje biorą udział w festiwalu i poznaj ich menu [ZDJĘCIA, MENU]

Dariusz Pawłowski
Dariusz Pawłowski
W ramach XI edycji ogólnopolskiego festiwalu restauracji - po raz piąty odbywa się Łódź Restaurant Week. Wydarzenie zaplanowano na dni 18-30 kwietnia. W przedsięwzięciu bierze udział czterdzieści lokali. Organizatorzy przygotowali również liczne wydarzenia towarzyszące.

Chodźmy do restauracji! - to hasło, które przyświeca tegorocznej odsłonie Łódź Restaurant Week. W tym roku w festiwalu bierze udział rekordowa liczba łódzkich restauracji - 40 lokali. Każda z biorących udział w festiwalu restauracji przygotowuje autorskie, trzydaniowe menu inspirowane tematem przewodnim.

Przystawka, danie główne i deser serwowane w ramach festiwalu mają kosztować 49 zł. Wydarzenia towarzyszące to pokazy filmów, warsztaty kulinarne z szefami kuchni znanymi z łódzkich restauracji, czy degustacje wina. Rezerwacji już można dokonywać na stronie www.RestaurantWeek.pl. W festiwalu biorą udział restauracje z: Łodzi, Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Rzeszowa, Poznania, Białegostoku, Lublina, Słupska i Ustki, Szczecina, Trójmiasta, Silesii, Warmii i Mazur.

A oto w galerii lista łódzkich restauracji, które można odwiedzić w ramach wiosennej edycji Łódź Restaurant Week i ich festiwalowe menu:

Zobacz skrót najważniejszych wydarzeń minionego tygodnia

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

s
smakosz
"Tydzień" trwający 12 dni i bary szumnie nazywane restauracjami.
Dodaj ogłoszenie