Na terenie Piotrkowskiej 217 ustawiono m.in. stoiska: z kuchnią etiopską, pierogami argentyńskimi, sushi, hummusem, babeczkami czy świeżo wyciskanymi sokami. Przyjechały także food trucki marek: Buła i Spóła, Chili Moi Mili, Bystro, czy Smak Andów. Ceny przekąsek rozpoczynały się od 3 zł za porcję.
- Festiwal cały czas się rozwija, poszerzamy jego kulinarną ofertę, wprowadzamy nowe atrakcje, ale idea pozostaje bez zmian. Proponujemy tzw. jedzenie na mieście, ale w wersji pełnowartościowych dań, które mimo przyrządzania "na szybko" są świeże, zdrowe i oczywiście bardzo smaczne - mówi Radosław Szwugier, koordynator projektu.
Atrakcją była Strefa Dzieci w której Studio Se-Ma-For pokazało swój film o przygodach Parauszka. Przygotowano także warsztaty plastyczne, wielkoformatową grę planszową i malowanie twarzy. Część stoisk będzie dostępna też w poniedziałek i wtorek od godz. 13. do wieczora.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?